Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Костов ще взима 4-кратно по-ниска заплата от Мъри Стоилов в Левски

18 юни 2023, 23:37 часа • 5754 прочитания

Новият наставник на Левски Николай Костов ще взима по 15 000 лева месечна заплата на "Герена", твърди "Тема Спорт". Специалистът бе изненадващо назначен за старши треньор на "сините" на 13 юни, след като до последно се смяташе, че наставник на отбора ще бъде Саво Милошевич.

15 хиляди лева заплата за Николай Костов в Левски

Оказва се, че финансовите претенции на Костов са по-ниски от тези на Милошевич, който бе считан за сигурен нов наставник на Левски. Преговорите със сърбина обаче пропаднаха, а мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков в крайна сметка се спря на Костов.

Николай Костов

Каква заплата искаше Саво Милошевич от Левски?

По непотвърдени информации Саво Милошевич е поискал от Левски 35 000 лева месечна заплата - или с 20 хиляди повече от желаното от Николай Костов. Заплатата на Костов в Левски ще бъде и близо четири пъти по-малка от тази на Станимир Стоилов.

Колосалната разлика между заплатата на Николай Костов и Станимир Стоилов

В публичното пространство се спекулираше, че заплатата на Мъри е близо 60 хил. лева, а освен това имаше слухове, че треньорът е ползвал и безлимитна карта за гориво. Николай Костов ще бъде значително по-бюджетен вариант за треньор на Левски, като клубът продължава битката да изчисти дълга си към НАП.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес