Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На кривия Мъри теренът му е крив

19 февруари 2023, 18:45 часа • 4526 прочитания

На кривата ракета космосът ѝ крив. Тази фраза изниква в съзнанието на всеки, който следи отблизо процесите в Левски. И в частност - изказванията на Станимир Стоилов след всеки мач, в който Левски не бие. А тези мачове вече станаха десет поредни, след като "сините" разочароваха и срещу Пирин в Благоевград.

На слънчево време и пред солидна гостуваща агитка футболистите на Левски пак не успяха да спечелят, а оправданието на Стоилов след мача вече започва да буди смях. "От лед минахме на разорани ниви", оплака се Мъри за условията на терена, за който домакините са положили всички усилия да бъде в добро състояние.

От състоянието на игрищата обаче Стоилов се оплаква след всеки мач. Така беше и при символичното домакинство на Черно море на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Замръзнал, според Мъри, бе и теренът за контролния мач срещу Струмска слава по-рано през седмицата. Въобще "кривите" терени се явяват непреодолимо препятствие за Левски всеки път.

Станимир Стоилов

Само на "Герена" и в Разград може да се играе футбол през зимата, каза Мъри, който от години настоява за по-късно подновяване на българския шампионат. Нищо, че това не е възможно поради редица причини, но най-вече заради евротурнирите, в които българските отбори започват още от първите предварителни кръгове. А и другите отбори някак си успяват да играят и на "замръзнали" и "разорани" терени... Само за Левски това се явява непреодолима пречка.

Условията обаче са еднакви за всички - и за Левски, и за Пирин, и за Черно море. Теренът не може да служи за оправдание за това, че Левски няма победа от 10 мача. Не може да бъде оправдание и това: "Не успяхме да отбележим ситуациите, които имахме." Защото и това го чуваме от Мъри след всеки мач - от месеци насам, но Левски продължава да не бележи и изглежда, че нищо не се прави по решаването на проблема.

Време е Станимир Стоилов да поеме отговорност за резултатите на Левски. Всеки греши - и няма нищо лошо в това да си признаеш, че си сбъркал. Че например си можел да направиш няколко смени, с които да промениш играта, а не да чакаш до 80-ата минута, за да извършиш първата си промяна в мача.

Оправданието с терена вече се изтърка. Същото важи и за "нереализираните положения". Време е да чуем по-солидни аргументи от Мъри за слабите резултати на Левски. Дължи ги на цяла "синя" България, която не иска да чака до лятото, за да види победа от Левски на "хубав" терен.

Автор: Стефан Йорданов

ОЩЕ: Левски хвърля милиони с лека ръка, а после проси от феновете

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес