Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъри - облян от всенародната любов, Сираков властва недосегаем на трона

10 април 2023, 12:30 часа • 2822 прочитания

Станимир Стоилов се радваше на всенародната любов, докато Наско Сираков задоволено наблюдаваше последната победа на Левски под ръководството на Мъри. Така изглеждаше картинката след минималния успех на "сините" срещу Локомотив София. Резултатът обаче едва ли има значение за хилядите привърженици на столичния гранд, при положение че те загубиха своя "безспорен лидер на чистата левскарщина".

Мъри - стожерът на "синята" идея

Тезите на Стоилов подлежат на коментар, но едно не може да му се отрече. Той категорично спази своите обещания за честност и работа. Пресконференцията, на която подаде своята оставка, несъмнено е еталон за прозрачност и открито представяне на информация, касаеща цялата "синя общност". Затова левскарите обичат Мъри! Той е неподправен, истински и най-важното - честен до болка.

Мъри Стоилов

Да, може би не напусна клуба в най-правилния момент, да, може би надвиши правомощията си на треньор и бе повлиян от различните организации на феновете, но обяснението за всичко е любов. Хасковлията просто обича Левски и реши да не опетнява това си душевно състояние. Напускането му ще остане неизлечима болка в сърцата на привържениците, но специалистът е готов да поеме тази тежест, за да не участва в заробването на отбора.

Провали ли се Наско Сираков 

"Ще си тръгна преди Мъри, ако реши да напусне клуба!". Тази реплика на мажоритарния собственик Наско Сираков от април месец миналата година някак беше забравена. От тогава мина много време, но мъжката дума не трябва ли да си тежи на мястото? Истината е, че разривът в отношенията на бившия нападател на "сините" и Стоилов е ярко забележим. Едва ли някога ще разберем цялата истина около казуса. Принципните различия относно управлението на клуба обаче все някак можеха да бъдат разрешени от доказания легендарен тандем.

ОЩЕ: След трусовете в Левски: Наско Сираков тръгна с охрана

Сираков Стоилов

"Какво толкова делят Сираков и Ивков?", се питат запалянковците на Левски, и с право. Нали идеята е една - спасението на този голям български клуб, или егото взима превес над каузите? Уволненият изпълнителен директор и президентът на отбора така и не успяха да загърбят личната кавга в името на половин България, а бяха длъжни.

Най-големият враг на Сираков - организираните привърженици

Организираните привърженици на Левски са най-големият враг на Сираков. Те не пропускат да атакуват бившия нападател при всяка една удобна възможност. Та, дори на последния мач от Сектор Б се чуха неприятни и вулгарни определения по адрес на собственика. Както във всяка една война, и тук има една страна, която иска да се възползва от ситуацията с една или друга цел.

ОЩЕ: Тити Папазов застана зад Сираков и атакува "Левски на левскарите"

Сдружението "Левски на левскарите" далеч не действа по предназначение. В момента то играе ролята на катализатор на конфликта. Какво ще сторят от организацията, ако исканията им бъдат удовлетворени и генералният спонсор се оттегли от клуба? Братята Костадинови ли ще осигуряват нужния капитал? Всеки сам може да си отговори.

Рецептата е обединение

Рецептата за Левски е обединение. Час по-скоро трябва да се намери компромис, а засегнатите страни да загърбят различията за доброто на отбора. За пръв път от много години "сините" имат потенциал да изградят шампионски състав и да се борят за участие в Европа! Левскарите доказаха, че са готови да помагат неимоверно на любимия тим. Е, сега е време ръководните фактори да си подадат ръка, за да не ги разочароват.

Автор: Джем Юмеров

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес