Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец стартира строежа на сектор „А“, увеличава капацитета на стадиона

12 юни 2024, 15:17 часа • 2387 прочитания

Лудогорец ще стартира съвсем скоро строежа на сектор „А“ на стадион „Хювефарма Арена“. Това разкри днес изпълнителният директор на „орлите“ Ангел Петричев. По думите му разградчани са на броени дни до издаването на разрешително за строеж и започването на изпълнението му.

Петричев допълни, че новият сектор „А“ на стадиона ще бъде достатъчно функционален за всички. Ръководството на Лудогорец се надява, че докато тече работата по строежа на трибуната тимът ще получи разрешение от УЕФА да домакинства на съоръжението в някои турнири. Той също така разкри, че капацитетът на стадиона ще се увеличи до 12 хиляди души.

„Искаме всичко да бъде изпипано“

Лудогорец Арена Хювефарма Арена

„В напреднала фаза по изпълнение на нашия ангажимент по договора за концесия, което влиза и построяването на последния сектор от стадиона - сектор „А”. На броени дни сме до издаването разрешение за строеж, провеждаме и търг за изпълнението. Нашата цел е максимално бързо да започнем разрушаването и построяването на новия сектор“.

„Докато тече строежът имаме концепция да подредим нещата и УЕФА да ни разреши да продължим да домакинстваме на нашия стадион в групова фаза на някои турнири. Преди да започне разрушаването ще построим един паркинг на трибуна „Моци”, за да поеме трафика. Ще бъдат изградени допълнителни места в сектор „В” за медиите”.

“В новия сектор е предвиден голям музей, фенмагазин, бизнесзона, няколко бокса и хоспиталити зона. С построяването на сектора ще имаме един прекрасен стадион. Много е трудно да се нагърбим със срокове, но възможно най-скоро се надяваме да бъде завършен. Според специалисти подобни проекти отнемат около година и половина. Ако успеем за по-бързо, ще е прекрасно, но искаме всичко да бъде изпипано. Капацитетът ще нарасне и ще е някъде около 12 хиляди“, каза директорът на Лудогорец.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес