Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лийдс постави колосална цена на Илия Груев, отказани са оферти от Висшата лига и Бундеслигата

06 юни 2024, 22:31 часа • 9220 прочитания

Звездата на българския футбол Илия Груев, който направи невероятен сезон с английския Лийдс в Чемпиъншип, е имал шанс да премине в клуб от Висшата лига или Бундеслигата. Неговият отбор обаче е отклонил оферти от клубове от тези първенства, тъй като настоява за по-голяма трансферна сума.

Лийдс иска поне 10 милиона паунда за Илия Груев

Авторитетното изданиe Sky Sports Germany съобщава, че от Лийдс са поставили трансферна цена на Груев в размер на 10-15 милиона паунда. Това е значително по-висока сума спрямо оценките на специализирания портал Transfermarkt - там оценяват българския национал на 5 милиона евро (около 4,3 млн. паунда).

Илия Груев

Груев желан от клубове от Висшата лига и Бундеслигата

Илия Груев имаше реален шанс да заиграе в елита на Англия, но неговият отбор загуби финалния плейоф срещу Саутхямптън. По-рано стана ясно, че интересът към българина от Бундеслигата не е от кой да е клуб, а от финалиста в Шампионска лига Борусия Дортмунд, който следи Груев изкъсо.

Очевидно клубовете, проявяващи интерес към Груев, искат да го привлекат на по-ниска цена от 10 милиона паунда. На този етап от Лийдс не възнамеряват да се разделят с полузащитника на подобна цена. 

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес