Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лидерът в Полша привлече 23-годишен национал на България

19 декември 2023, 11:19 часа • 2016 прочитания

Временният лидер в класирането в полското елитно първенство Шльонск Вроцлав привлиече 23-годишния български национал Симеон Петров. Спортната новина бе съобщена от местното издание Meczyki.pl. В последните няколко дни Петров бе на медицински тестове в страната и вече няма пречки за трансфера му.

Симеон Петров преминава в лидера на Полша

Симеон Петров е футболист на ЦСКА 1948 от 2020-а насам. Централният защитник има 82 мача за отбора, както и 3 мача за мъжкия национален отбор на България. Сега неговата кариера ще продължи в тима на Шльонск, който е амбициран да стане шампион на Полша.

Симеон Петров

Защитникът има 3 мача за националния отбор

След 19 кръга Шльонск има 41 точки - с три пред основния си преследвач Ягелония Бялисток и с цели осем пред третия Лех Познан. Очаква се съвсем скоро Симеон Петров да бъде официално представен като футболист на полския клуб.

Предполага се, че първоначално Петров ще премине в Шльонск под наем от ЦСКА 1948, а след това ще може да бъде закупен и за постоянно. Симеон Петров дебютира за мъжкия национален отбор на България на 20 юни 2023-а, когато влезе за 4 минути в двубой срещу Сърбия. По-късно той игра 45 минути срещу Литва и 90 минути срещу Албания.

Още за интереса на поляците към Симеон Петров четете в линка!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес