Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски задълбочи кризата в Славия и догони Лудогорец на върха в Първа лига (ВИДЕО)

22 септември 2024, 19:33 часа • 984 прочитания

Левски постигна ценен успех с 1:0 при визитата си на Славия в двубой от деветия кръг на efbet Лига. На стадион "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча Купел" единственото попадение реализира Кристиан Димитров, който с глава засече центриране на Евертон Бала в края на първото полувреме. Направилият асистенция бразилец уцели и греда в хода на мача.

Така тимът на Златомир Загорчич не победи в пети пореден сблъсък, а "сините" изравниха Лудогорец на върха в класирането. Двата отбора имат по 22 точки. "Орлите" обаче са изиграли една среща по-малко.

ОЩЕ: Месец преди изборите: Наско Сираков отчете ролята на Бойко Борисов за "Герена"

ВАР-ът на Actualno

Левски победи минимално Славия

Двубоят стартира в спокойно темпо. Едва в 22-рата минута Фабиен пробва късмета си. Неговият изстрел премина встрани от целта. Малко по-късно отново 24-годишният национал на Мартиника влезе под светлината на прожекторите. Той завърши индивидуалния си рейд с хубав шут, който бе избит от Маркович.

Евертон Бала под светлината на прожекторите

Червената лампичка за "сините" светна, а най-активен бе Бала. Негов удар излезе в аут. В 36-ата минута бразилецът стреля, но Светослав Вуцов се намеси. В ответното нападение Зеедорф се озова очи в очи с противниковия страж, когото не съумя да преодолее от близка дистанция.

ОЩЕ: Далеч от "Герена", но с Левски в сърцето: Борислав Рупанов блести в Първа лига (ВИДЕО)

Пас към миналото

Вуцов с важни намеси

Евертон Бала пак тормозеше съперниковата отбрана. Той демонстрира техника и шутира много опасно. Вратарят на Славия внимаваше и изби топката в напречната греда. Малко преди почивката Сангаре опита нещо много красиво в наказателното поле, ала завършващият му удар бе разочароващ.

Кристиан Димитров вкара победния гол

В добавеното време на първата част претенции на Левски за дузпа не бяха уважени. Последва корнер за гостите. Евертон центрира, Вуцов увисна и топката се озова на главата на Димитров, който откри резултата. През второто полувреме Марин Петков, Бала и Фадига отправиха неточни изстрели. Воле на Майкон пък попадна в ръцете на Вуцов. В края на мача претенции за дузпа на Славия не бяха уважени.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Пред препълнени трибуни: ЦСКА взе своето срещу Берое, ВАР с "важна" роля в мача (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес