Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски сложи край на негативната серия с успех в Пазарджик (ВИДЕО)

05 март 2023, 16:16 часа • 1279 прочитания

Левски сложи край на негативната си серия от 11 поредни мача без победа с успех над Хебър Пазарджик. Двубоят на стадион „Георги Бенковски“ завърши при резултат 2:0 за „сините“. В герой за столичани се превърна централният нападател Рикардиньо, който реализира и двете попадения. Това е първи успех за Левски от 8 октомври насам, когато победиха Ботев Пловдив.

Левски започна по-добре срещата и поведе още в 18-ата минута. Филип Кръстев изведе по много добър начин Рикардиньо, който с прецизен удар по земя матира стража на домакините. Малко по-късно бразилецът отново бе близо до гол, но изстрелът му с глава бе отразен от Петър Дебърлиев. До края на първата част футболистите на Станимир Стоилов създадоха още няколко добри положения, но до попадение така и не се стигна.

След почивката картината на терена се запази и Левски продължи да доминира. В 56-ата минута след центриране от корнер Ноа Сонко Сундберг се озова в непосредствена близост до вратата и стреля, но Петър Дебърлиев демонстрира страхотен рефлекс и изби в ъглов удар. „Сините“ стигнаха до втори гол четвърт час преди края на редовното време. Филип Кръстец намери Сонко Сундберг, който с глава свали към Цунами. Бразилецът стреля силно, но в напречната греда. Топката обаче попадна на крака на Рикардиньо, който се разписа без проблеми.

Гостите продължиха да натискат Хебър, но след втория им гол темпото значително спадна и двата тима рядко стигнаха до нещо по-опасно пред вратата на съперника. В крайна сметка ново попадение в срещата не падна и Левски се поздрави с успеха.

След победата си Левски събра 35 точки и се намира на 7-мо място. Шестият Славия също е с 35. Днес "белите" отстъпиха на Ботев Враца. Хебър Пазарджик пък са 14-ти с 16 точки.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес