Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски е близо до разсрочване на дълга си към Столична община

09 април 2024, 12:32 часа • 863 прочитания

Левски е близо до разсрочване на дълга си към Столична община, който възлиза на над 2 милиона лева. Това стана ясно от публикувания дневен ред на Общинския съвет за предстоящото заседание на 11 април, четвъртък. Задълженията на „сините“ пък са свързани с Данък върху недвижимите имоти, както и с такса смет.

Левски дължи над 2 милиона лева

От доклада става ясно, че Левски дължи на Столична община точно 2 079 683,97 лева. От тях 1 369 519,58 лв. е главницата, а 728 119,39 лв. са лихвите. Задълженията пък са натрупани в периода 1 януари 2016 година до 31 декември 2020-та. Искането за разсрочване на дълговете на Левски е под точка 9 от дневния ред на Столичния общински съвет за предстоящото заседание и се очаква да бъде прието.

Наско Сираков Даниел Боримиров Николай Костов

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Футболът умря, да живеят хулиганите!

Разсрочването е за 36 месеца

Погасителният план, който е приет за разсрочване на задълженията на Левски е за срок от 36 месеца. Това означава, че клубът ще трябва да плаща определена погасителна вноска на всяко последно число от съответния месец. При неизпълнение на падежа, съответно на две вноски съгласно погасителния план, дължимите суми стават незабавно изискуеми заедно със законната лихва.

Целият доклад може да видите ТУК.

По-рано днес пък стана ясно, че БФС и полицията обмислят да забранят гостуващи фенове на мачовете между Левски и ЦСКА.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес