Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски бе наказан и солено глобен от УЕФА след мача в Скопие

01 август 2023, 21:41 часа • 2703 прочитания

Левски получи тежко наказание, солена глоба и предупреждение от УЕФА след първия двубой срещу Шкупи от втория предварителен кръг на Лигата на Конференциите. Дисциплинарната комисия към футболната асоциация забрани на "сините" да продават билети на феновете си за предстоящо гостуване на отбора в Европейските клубни турнири.

Освен това на столичани е наложена санкция от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в гостуващия сектор, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии. Също така при ново провинение в бъдещето домакинство на тима от надпреварите на Стария континент стадион "Георги Аспарухов" ще бъде частично затворен.

ОЩЕ: Истински ад чака Шкупи: Левски разпродаде "Герена" за няколко часа

На официалната си страница от ръководството на Левски се обърнаха с молба към своите привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу Шкупи в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия им клуб.

Ето и цялото съобщение от българския гранд:

Уважаеми привърженици, Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе...

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Вторник, 1 август 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес