Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крушарски избухна: Спирам заплатите в Локомотив, искам 5 милиона и слагам точка на този проект!

25 септември 2024, 11:15 часа • 604 прочитания

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски избухна с коментар, че спира да плаща заплати на футболистите и смята да сложи точка на "този проект, в който вложих много пари, сили и нерви". Крушарски е готов да се раздели с контролния си пакет акции в клуба срещу 5 милиона лева, което смята, че е около 1/4 от сумата, която е налял в Локомотив.

Христо Крушарски спира заплатите в Локомотив Пловдив

"Нека мисионерите като Константин Думанов, който също има бизнес, да извади пари, а не само да обикаля и да търси кой друг да ги даде и да ги налее в клуба. Аз спирам да плащам заплати на футболистите, парите бяха приготвени, но спирам, защото в крайна сметка е време да спра да повтарям една и съща грешка и действително ще сложа точка на този проект, в който вложих много пари, сили и нерви", заяви Крушарски пред "Телеграф".

Крушарски иска 5 милиона лева за акциите на Локо Пд

"Аз заставам с лицето и името си пред всички. Това съм аз. Нека да видим и тези, които са насреща, какво точно искат, какво предлагат и как ще го реализират. Но - да, категоричен съм, че аз няма да си тръгна от Локомотив, без да получа сумата, която поисках. Човек съм и не мога да искам пълна възрвъщаемост на това, което съм дал, което е близо 20 милиона лева."

ОЩЕ: Футболен бос в Първа лига заплаши да спре кранчето на клуба

Христо Крушарски

"Няма как да се получи, реалист съм, но няма и все аз да съм прецаканият, оплютият и виновният. Освен това, каквото съм дал, ще си остане там на стадиона, няма къде да го отнеса. Благодарен съм и се извинявам на тези истински фенове на отбора, които бяха до мен и ме подкрепяха и в най-мизерните времена, когато взех отбора. Това за мен са може би няколкостотин души. Другите периодично тръгват да стават спасители, а след това ги няма никакви. Сега съм поставил условието си и чакам отговор до петък", каза още Крушарски.

Локомотив има да взима 500 000 евро

"Важно е всеки да е наясно с това точно какво го очаква като дойде на моето място. Тези, които са просто любопитни, ще могат да видят как съм оставил клуба на Адам Сотков, как съм си го върнал от него и от Нова година насам какво съм погасил. При мен дълговете намаляват, не се увеличават. Тази година са намалели с около 300 000 лева. Освен това да знаят, че Локомотив има и да взима пари. Това са 500 000 eвро по трансфера на Мичи Нтело и още 70 000 лева по този на Алфа Конте. Не само, че съм помагал с връзки и контакти, но дори от други клубове са ме търсили за помощ. Някои не го оценяват и затова повече няма да си мръдна пръста", завърши Крушарски.

По-рано в Локомотив Пловдив заваляха куп оставки на ръководни постове, а ситуацията не е розова и при футболисти и треньори. Вече стана публично достояние, че Любослав Пенев и неговият треньорски щаб трябва да работят на пълен 8-часов работен ден в Локомотив.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес