Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Крумовград се наложи над Локо София и постигна трети пореден успех (ВИДЕО)

26 август 2023, 20:54 часа • 4540 прочитания

Крумовград постигна домакински успех с 2:0 над Локомотив София в двубой от седмия кръг на efbet Лига. Попаденията в срещата отбелязаха капитанът Божидар Кацаров още във втората минута и Александър Колев от дузпа малко преди да изтече редовното време.

Това бе трета поредна победа за тима на Неманя Миланович, който в миналите си мачове надви Ботев Пловдив и ЦСКА 1948. "Жълто-сините" имат 12 точки на сметката си и заемат четвъртото място, докато "железничарите", които загубиха трети сблъсък подред, са 11-и с 6 пункта.

ДРУГА СРЕЩА: В уникален мач с голово шоу: Локо Пловдив излъга Хебър и остана на върха (ВИДЕО)

Ударно начало на двубоя

Двубоят започна ударно. Кацаров засече с глава центриране на Серкан Юсеин и откри резултата. Полузащитникът не отпразнува гола си, тъй като е защитавал цветовете на столичния клуб. Въпреки че домакините бяха по-активният отбор и създадоха няколко опасности, Янко Георгиев трябваше да се намесва при шут на Станоев от дистанция.

Крумовград търсеше гола

Малко по-късно Патрик Луан не съумя да завърши хубаво нападение на своя тим. След почивката Миланович стреля покрай целта. 10 минути преди да изтече редовното време синът на старши треньора излезе сам срещу Любенов. Стражът на Локомотив София обаче се намеси. В 83-тата минута Диме Димов фаулира Мартин Сораков в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа.

Александър Колев вкара от дузпа за 2:0

Александър Колев се нагърби с изпълнението и не сбърка за 2:0. До края на двубоя Сораков можеше да оформи класиката, но Александър Любенов демонстрира рефлекс и отрази.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес