Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кризите при Мъри и Костов: Къде Левски играеше силно, но нямаше резултати?

29 ноември 2023, 17:19 часа • 4308 прочитания

Бившият наставник на Левски Емил Велев – Кокала направи сравнение между настоящата криза в отбора при Николай Костов и кризата при Станимир Стоилов. Столичният тим няма победа в последните си пет шампионатни срещи и върви по стъпките на негативната серия, записана под ръководството на Мъри.

Негативните серии на Левски при Мъри и Костов

Левски на Станимир Стоилов не успя да запише победа в 11 поредни мача във всички турнири, като серията без победа в първенството бе от осем срещи - или с три повече от настоящата криза при Николай Костов. Емил Велев обаче е на мнението, че при негативната серия на Мъри отборът на Левски е играел много по-добре и незаслужено не е побеждавал.

Николай Костов

Къде "сините" показаха по-силна игра?

"При Мъри бяха 11 мача без победа, но пък там в тези двубои, в които не успя да победи, Левски играеше в повече от 70% много по-добре и незаслужено не побеждаваха", заяви Емил Велев в интервю пред Sportlive.bg. Той добави, че в момента нещата са по-различни, тъй като Левски допуска много грешки в защита.

Левски прави много грешки

"Сега виждаме, че Левски трудно бие и прави много грешки, особено в защита. И преди съм казвал, че основният проблем е в организацията във фаза защита, т.е когато отборът трябва да се отбранява. Защото забелязваме, че в атака разполагаме с бразилци, които са доста нестандартни и от тях идват повече опасности пред вратата на съперника", заяви още той.

Цялото интервю на Емил Велев за кризата в Левски четете в Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес