Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Пловдив разясни какво се случва с „Колежа“ и защо Общината отказа да отпусне пари

19 май 2023, 15:46 часа • 2065 прочитания

Кметът на Пловдив Здравко Димитров разясни какво се случва със стадион „Христо Ботев“ и защо вчера Общинският съвет на града отказа да подпише анекс за отпускане на аванс в размер на 5,2 милиона лева. Както е известно „Колежа“ е почти готов, като остава да бъде покрит изцяло с козирка и да бъде завършена фасадата.

Преди няколко дни шефът на фирмата, която се занимава със строителството на съоръжението Илиян Филипов обяви, че е готов да извади от себе си 17,2 милиона лева, колкото са необходими за завършването на стадиона, а после Общината да му ги върне до 2025 година. Вчера бе внесено предложение да бъдат отпуснати 5,2 млн. лева аванс, но то не бе прието на заседанието на Общинския съвет на града.

Здравко Димитров говори днес при откриването на плувен комплекс „Младост“ и обясни, че всички искат „Колежа“ да е напълно готов до края на годината. Той също така бе категоричен, че в началото на юни отново ще бъде внесено предложение за отпускане на аванс, с който да бъдат подновени строителните дейности.

Стадион Христо Ботев Колежа

„Видяхте вчера какво стана. Предложението не бе прието. Някои общински съветници съзнателно или подсъзнателно не го гласуваха. Да, вкарахме го в последната минута. Всички искаме стадионът да стане до края на годината и затова го вкарахме извънредно".

"Сега ще се забавим с един месец, но на 8 юни ще го вкараме отново. Нека всички знаят, че не става въпрос за вдигане на сумата с нито една стотинка. Повтарям – с нито една стотинка. Просто се разпределят средствата – аванс през тази година, а останалите средства през 2024 и 2025 г.", каза градоначалникът.

Онзи ден пък Ботев Пловдив покани на "Колежа" над 1000 ученици за мача с Локомотив София.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес