Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненада: ЦСКА се разделя с още един нападател?

15 февруари 2024, 10:29 часа • 2123 прочитания

ЦСКА изненадващо може да се раздели с още един нападател в следващите дни. Става въпрос за бившия еквадорски национал Майкъл Естрада. Според медиите в родината на 27-годишния офанзивен футболист той ще се завърне в Еквадор, където ще облече екипа на местния гранд ЛДУ Кито.

Естрада е силно желан от ЛДУ Кито 

Медиите в Еквадор съобщиха, че Естрада е силно желан от ръководството на ЛДУ Кито, тъй като тимът иска да се подсили преди мачовете с бразилския Флуминензе за Рекопа Судамерикана. Представители на южноамериканския клуб вече са се свързали с агентите на нападателя и преговорите вече са в ход.

Нападателят играе в ЦСКА под наем 

Майкъл Естрада Кристиан Димитров

Майкъл Естрада има договор с ЦСКА до края на сезона. Той играе в тима като преотстъпен от мексиканския Толука. Контрактът на футболиста с тима, който държи правата му също изтича след края на кампанията. Поради тази причина Естрада ще трябва първо да прекрати договорите си с „червените“ и Толука, преди да може да подпише с ЛДУ Кито. Очаква се до дни да стане ясно дали Естрада ще продължи да носи екипа на „армейците“ или ще се завърне в родината си.

ЦСКА ще остане със само един нападател 

Фернандо Каранга

Естрада премина в ЦСКА през лятото като в началото имаше проблеми с наднормено тегло и адаптацията към новия отбор. Все пак той записа 19 мача за българския гранд във всички турнири, в които реализира 4 попадения и направи една асистенция. Евентуалната раздяла с Майкъл Естрада пък ще постави „червените“ в много деликатна ситуация, тъй като ще останат със само един чист централен нападател – Фернандо Каранга, който все още е далеч от оптималната си форма.

Както е известно, преди дни ЦСКА продаде Дюкенс Назон на турския Кайзериспор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес