Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иво Ивков: Знаех, че Левски ще стигне дъното, клубът е воден към командно дишане

19 ноември 2023, 15:08 часа • 7876 прочитания

Бившият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков за пореден път атакува ръководството на клуба като заяви, че е знаел, че „сините“ ще стигнат дъното. Той говори пред колегите от „БНТ“ като допълни, че в момента столичани са водени към командно дишане с подаване на малко кислород.

Адвокат Ивков бе категоричен, че в момента Левски не се управлява правилно като основната причина за това е ръководството на клуба. Според него той и Станимир Стоилов са оставили финансов поток от 18 милиона лева при „сините“, а Наско Сираков и останалите в клуба си приписват заслугите.

„Ще угасите моята светлина лесно, но внимавайте вие да не потънете“

Даниел Боримиров Наско Сираков

"Никога не е срамно, когато има протест. Това показва, че една страна е демократична. Считам, че нашата полиция не е подготвена за такива събития и доста често превишава пределите на допустимото. Шегувахме се с един приятел, че трябва да докарат водното оръдие и полицията на улица „Тодорини кукли“. На подобни парадокси сме свидетели и в най-обичания клуб. Това чувство е на безнаказаност на това поколение, което можеше да има всичко, но рано или късно бива наказвано. Такъв е естественият ход на събитията“.

„Как да се разбереш какво става, когато те замерват с неверни цифри. От август месец 2022 се води ужасно мръсна кампания срещу изпълнителния директор на Левски. Представяте ли си изпълнителният директор да излезе и да каже, че е натрупал еди какъв си дълг към НАП. Все едно гледам сюрреалистичен филм. Ще угасите моята светлина лесно, но внимавайте вие да не потънете. Левски натам се е запътил под ваше ръководство. Собствениците осигуряват бюджета на един клуб, това не е задачата на изпълнителния директор.“

Левски

ОЩЕ: Левски сменя Хосе Кордоба с друг панамски национал

„Оставихме 18 милиона паричен поток“

„Поехме клуба с минус четири заплати неплатени, с нито един конвертируем футболист, с футболисти, които трябва да освободим без да плащаме сериозни обезщетения. Нямаше как да продължим заедно. Знаех къде ще стигне Левски. Знаех, че Левски ще стигне до дъното. Аз съм най-голямата му грешка. Аз дойдох като уважаван адвокат с име. Дойдох да спася любимия си клуб заедно със Стоилов и със Сираков. Една грешка не ни е посочил. Сега след седем месеца отборът е тръгнал по пътя, по който трябва, както се очакваше“.

Наско Сираков Станимир Стоилов

„Левски е воден към командно дишане с подаване на малко кислород. Отборът върви към дъното, клубът върви към дъното, което е по-важно. Може ли ти да говориш срещу Стоилов? Ние без Стоилов нищо нямаше да направим. Ние оставихме силен отбор. Ние оставихме 18 милиона близо паричен поток. Това поколение има чувство за безнаказаност. Те нямат връзка с реалността. Говоря за Боби, Наско, Лечков. Над 2 милиона млади хора не помнят 94-ата година. Тези хора ги гледат като ръководители. Е, какво направиха хубаво?“, изригна Ивков.

По-рано днес стана ясно, че турски гранд следи двама от основните футболисти на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес