Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Играл с Любо Пенев в Атлетико сред вариантите за нов треньор на Левски

11 май 2023, 14:59 часа • 3343 прочитания

Бившият сръбски футболист Милинко Пантич е сред вариантите за нов треньор на Левски, твърди "Блиц". Пантич, който в периода 1995 - 1998 година се подвизаваше в тима на Атлетико Мадрид, може да получи покана да застане начело на "сините".

По време на престоя си в Мадрид Пантич се застъпи с Любослав Пенев, който игра при "дюшекчиите" в периода 1995 - 1996 година. През този сезон Атлетико стига до дубъл в Испания, печелейки титлата в Ла Лига и вдигайки Купата на Краля.

Милинко Пантич

Милинко Пантич прекратява състезателната си кариера в началото на новия век. Десетина години по-късно той се завръща към футбола, но като треньор. В продължение на година води Б отбора на Атлетико Мадрид, а след това ръководи още два отбора - Баку и китайския Далиен. Според данни в Transfermarkt от 2016-а не е упражнявал треньорската професия.

Според информациите, сърбинът не би имал проблем с адаптацията при "сините", тъй като разбира български език и владее много добре испански и английски. По-рано мажоритарният собственик Наско Сираков разкри и какъв профил треньор търсят в Левски.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес