Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хетафе вади €2 млн. за звезда на Лудогорец

15 май 2014, 09:21 часа • 8808 прочитания

Испанският клуб Хетафе пристига днес в България, за да следи под лупа нападателя на Лудогорец Роман Безяк, съобщава "7 дни спорт". Тимът е сред най-настоятелните отбори, които искат словенеца. Мениджърът на футболиста разкри, че именно от Иберийския полуостров са най-впечатлени от качествата на тарана. Той има 18 гола от началото на сезона, а 5 от тях реализира в Лига Европа, където шампионите играха 1/8-финал.

През зимната пауза в офисите на Лудогорец пристигна оферта от Хетафе, която бе на стойност 1,5 млн. евро.

В момента Хетафе се намира на 16-о място в Примера дивисион. "Тъмносините" имат баланс от 10 победи, 9 равни и 18 загуби. Хетафе е само на 3 точки от опасната зона, като отборът ще се бори за оцеляване до края на сезона. Представянето в офанзивен план е доста слабо, след като момчетата на треньора Луис Гарсия имат едва 33 вкарани гола. Основен нападател в тима е Чиприян Марика. В състава през зимата пристигна и бившата звезда на Динамо (Загреб) Самир.

Смята се, че Хетафе ще завиши офертата си. Тимът ще играе в елита и трябва да отпусне сериозни средства за селекция. Очаква се испанците да извадят 2 млн. евро за Роман Безяк. Това обаче не значи, че Лудогорец ще приеме да го продаде.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес