Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Халф на Галатасарай подсилва младежкия национален отбор

14 септември 2023, 17:03 часа • 1892 прочитания

Полузащитник на турския гранд Галатасарай е напът да подсили младежкия национален отбор на България по футбол. Става въпрос за 20-годишния талант Йозгюр Аксака. Това разкри селекционерът на тима Александър Димитров. По думите му халфът е дал съгласието си да облече екипа на „лъвчетата“.

Халфът на Галатасарай е готов да играе за България

Йозгюр Аксака е роден в Турция, но има и българско гражданство, което му позволява да играе за страната ни. Полузащитникът е юноша на „Чим Бом“ като е минал през всички формации на истанбулския гранд. Той има и три мача за представителния тим на Галатасарай, в които обаче не се е отчел с гол или асистенция. Аксака може да играе на три позиции – дефанзивен халф, централен полузащитник и офанзивен полузащитник.

Младежки национален отбор на България по футбол

Александър Димитров следи доста футболисти

Александър Димитров говори пред колегите от „Новспорт“ и допълни, че следи доста млади футболисти, които са родени в други държави, но разполагат с българско гражданство. Специалистът също така разкри, че не е изпратил повиквателна на Аксака, тъй като той все още няма игрови минути през този сезон.

„Той не бе включен в състава за мачовете с Естония и Израел, защото към момента няма игрови минути. Очаква се всеки момент да бъде преотстъпен на друг отбор от турската Суперлига и да започне да играе редовно. Ако това се случи, ще отида да го гледам и може да разчитам на него за мачовете с Германия и Косово през октомври“, каза Александър Димитров.

Вчера пък президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че младежите са изпочупили съблекалнята на стадион "Александър Шаламанов".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес