Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Граждански съвет настоява за преработка на проекта на „Колежа“

08 май 2024, 13:11 часа • 1054 прочитания

Граждански съвет настоява за преработка на проекта на стадиона на Ботев Пловдив. Това става ясно от официално писмо изпратено от организацията до общината. В него от Гражданския съвет са категорични, че Община Пловдив трябва да възложи на проектанта на спортното съоръжение преработка на проекта, за да може „Колежа“ да получи категория 4 от УЕФА, както и да бъде осигурена оптималната експлоатация на стадион „Христо Ботев“.

Целта е получаване на категория 4 от УЕФА 

От Гражданския съвет, който следи изграждането на стадиона, искат в най-кратък срок да бъде съставена комисия, която да установи гаранционните дефекти след приключването на етап 1.1. от строителството. При наличието на дефекти Община Пловдив ще трябва да предяви тяхното отстраняване от изпълнителя на проекта.

Стадион Христо Ботев Колежа

Членовете на организацията също така настояват за преработка на проекта за покриване на категория 4 на УЕФА, както и разширяване на етап 1.2. от строителството. От Гражданския съвет искат и уточняване на всички необходими СМР за цялостното завършване на „Колежа“ - машини, съоръжения, оборудване, обзавеждане и други.

От Гражданския съвет искат човек от клуба в екипа 

Не на последно място от Гражданския съвет искат Община Пловдив да приобщи към екипа отговарящ за строителството на стадион „Христо Ботев“ и представител на футболния клуб, който да консултира и контролира изпълнението на изискванията за получаване на категория 4 от УЕФА.

Онзи ден Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 не успяха да счупят нулите на "Колежа".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес