Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Петков няма намерение да спира с футбола дори и на 47 години

14 март 2023, 17:02 часа • 1513 прочитания

Вратарят на Славия Георги Петков няма никакво намерение да спира с футбола, въпреки че днес празнува своя 47-ми рожден ден. Ветеранът даде специално интервю пред колегите от „Dsport“, в което призна, че се чувства много добре и не пропуска нито една тренировка. Той допълни, че футболното му дълголетие се дължи и на режима на хранене, на спане.

Петков също така сподели, че присъствието му в Славия помага на по-младите играчи. Той взе отношение и относно зачестяващите слухове, че 20-годишният му колега Светослав Вуцов е пред трансфер. Днес се появи информация, че младият страж е следен от Твенте.

Честит рожден ден на Георги Петков! Днес 47 години навършва неостаряващият Георги Петков. Вратарят е роден на 14 март...

Posted by Спортни новини - Actualno.com on Tuesday, March 14, 2023

„Чувствам се добре. Естествено всяко нещо си има режим на хранене, на спане. Мисля, че това, че не пропускам тренировка ме държи в кондиция. Най-важното е, че нямам контузии. Много е важно да нямам контузии, ако почнат травмите, няма да мога да съм функционално добре и тогава трябва да спра. На този етап не смятам да спирам, още обичам играта футбол“.

„Мисля, че им помага моето присъствие на младите. Това не съм го измислил аз - на мен са ми помагали, когато тръгвах в Славия. Естествено, че слушах по-опитните футболисти. Гледам и аз това нещо да го предам. Те сега започват и съм длъжен да им предам това нещо, което на мен са ми казвали, когато съм започвал и са ме подкрепяли“.

„Ще кажа едно нещо за дадените трансфери, които се пишат по медиите. Колкото по-малко се говори за един трансфер, по-бързо ще стане. Не знам, дано да има някакъв интерес от Твенте за Светльо. Той го заслужава с качествата, които има и игрите, които показва в Славия. Заслужава да направи добър трансфер, но така знам аз, колкото по-малко се говори, толкова по-бързо ще стане“, обясни Петков.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес