Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Градев: Бербатов и екипът му не могат да доведат битката за БФС докрай

22 януари 2024, 15:38 часа • 1889 прочитания

Адвокатът по спортно право Георги Градев, който е един от кандидатите за президент на Българския футболен съюз, коментира причината да напусне екипа на другия кандидат-президент Димитър Бербатов. Градев обяви, че Бербатов и неговият екип не са го убедили, че могат да доведат битката за БФС докрай.

Георги Градев отличи слабостите на Бербатов

Георги Градев е на мнението, че Бербатов няма достатъчно експертиза, не взима бързи и прагматични решения, не общува по най-добрия начин с хората и не може да ръководи голям екип. Според юриста това мнение се споделя от "повечето хора", като той добави, че Бербатов не се ползва с подкрепата на клубовете, изключени от системата на БФС.

"Влязох в тази битка, за да бъде доведена докрай. За това време обаче не бях убеден, че това е екипът и лидерът, който ще я доведе докрай. Основният проблем - как се общуваше с клубовете, конкретно с малките клубове. От 540 клуба-членове на БФС, 510 са малки. Има 41 изключени клуба, които ние като екип, поставям и себе си тук, не защитихме достатъчно добре, можеше да се направи повече за тях", коментира Градев пред bTV.

Георги Градев

Изключените клубове стоят зад Георги Градев?

"Изключените клубове ме подканиха да се кандидатирам. Защото Димитър Бербатов не се ползва с подкрепата им. И има реална опасност негативният вот да отиде в грешни ръце. Какво имам предвид - аватар на Борислав Михайлов. Всички във футболното общество знаем, че се готви такъв аватар. Знаем го кой е и за момента го спираме."

"Това е Красен Кралев. Ако той влезе в надпреварата, това е аватарът на Борислав Михайлов, това е човекът, който ще запази статуквото. Сложете камера пред БФС и ще го видите как ходи на срещи. Аз казвам, че те се срещат - това не е ок за мен. Аз се кандидатирам, за да не отидат гласовете в Красен Кралев."

"Ние трябва да говорим практически в момента - аз съм прагматик, обичам бързите и прагматични решения. Ето ви още една причина да си тръгна от този екип: Димитър не е от хората, които вземат бързи, прагматични решения. Начинът на общуване с хората, начинът на вземане на решения - бавни, непрагматични, неспособност да ръководи голяма група от хора и най-вече липсата на експертиза... Това е мое мнение, но лошото е, че повечето хора разсъждават като мен", добави още той пред bTV.

По-рано Димитър Бербатов заяви, че не се вижда като вицепрезидент на някой от другите кандидати за президент на БФС.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес