Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директор на БФС отговори на Илиян Филипов: Ще се видим в съда

11 ноември 2023, 18:09 часа • 2026 прочитания

Заместник изпълнителният директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов отговори на нападките на бизнесмена Илиян Филипов и го предупреди, че „ще се видят в съда“. Както е известно, по-рано днес строителят на стадион „Христо Ботев“ разкри, че шефът в БФС му е звънял, за да го заплаши, че ще отнеме лицензите на „Колежа“ и „Лаута“, ако евроквалификацията между България и Унгария не се играе на съоръжението на Ботев Пловдив.

Запрянов даде дълго интервю пред колегите от „Дспорт“, в което е категоричен, че не е заплашвал Илиян Филипов и допълни, че ще си търси правата в съда. Той също така сподели, че БФС не може на своя глава да премести мача между България и Унгария в Пловдив, вместо София. Според Запрянов в момента всеки иска да „обязди вълна на недоволство“.

Какво обясни Христо Запрянов

Илиян Филипов Антон Зингаревич

„Чух се с господин Филипов след поста, който незнайно защо пусна. Говорих днес, за да го попитам дали е истина писмото, което циркулира по медиите и се твърди, че няма никакви пречки да обезопаси съоръжението и България – Унгария да се проведе“.

„БФС не е страна в случая, той трябва да го пусне към Община Пловдив. Тя трябва да разпореди стадионът да бъде използван. Това е решението на УЕФА. УЕФА е единственият орган, който може да промени дата, час и място на мач. Попитах го за неговото становище. Записах разговора, не сме в аналоговата ера. Разполагаме запис на целия разговор. Заплахи? Даже не е силно казано“.

ОЩЕ: Кметът на Пловдив потвърди, че мачът между България и Унгария ще се играе на "Колежа"

Стадион Христо Ботев Колежа

„Питах го за неговото становище и как мач на закрити врата може да е рисков, а мачове от българското първенство на недостроени стадиони не са. Господинът явно го гони някаква гонорея. Питах го за становище и ми затвори телефона, след което каза, че съм го заплашвал. Нямам представа какви са мотивите на самия господин, за да саботира мач на националния отбор“.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: А бе, къде е Боби?

„Аз не съм запознат с програмата за ремонти на неговата фирма. Знам за становището на УЕФА. Мачът трябва да се играе без публика в Пловдив. Това е единственият орган, който може да реши как и къде да се играе мачът. Заплаха? Ще се видим в съда. Нека съдът да прецени дали съм използвал думата „лиценз“ и дали съм го заплашвал. Ясно е, че всеки в момента иска да се покаже като герой и да обязди вълна на недоволство“, каза Запрянов.

По-рано днес новият национален селекционер на България Илиан Илиев също коментира кашата около предстоящия мач с Унгария.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес