Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десподов пред велико постижение, нарежда се сред футболните легенди на България

05 септември 2024, 14:22 часа • 1684 прочитания

Капитанът на българския отбор по футбол Кирил Десподов е пред голямо постижение с националната фланелка. 27-годишният футболист ще излезе на терена тази вечер за своя мач №50 за България. По този начин Десподов ще се изравни по брой срещи с легендата Георги Аспарухов - Гунди. Тази вечер националите ни срещат Беларус на старта на от Лигата на нациите.

Кирил Десподов с мач №50 за националния отбор

Кирил Десподов прави своя дебют за "лъвовете" на 23 март 2018 г. в приятелски мач срещу Босна и Херцеговина в Разград, загубен с 0:1. Неофициално първата поява на Десподов за България е още на 7 февруари 2015 г. Тогава родната селекция играе приятелски мач с Румъния, който не се признава за официален мач от УЕФА. 

Кирил Десподов

На 13 октомври 2018 година Кирил вкарва първия си гол с националната фланелка при домакинската победа с 2:1 срещу Кипър, в мач от Лигата на нациите. От 1 ноември 2021 г. е капитан на националния отбор. През юни тази година нападателят на ПАОК вкара от дузпа за 1:1 в контролата със Словения, с което записа своя гол №14 за България. С това попадение той се нарежда до легендите Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Чавдар Цветков и Андрей Желязков, които също имат по 14. С 15 е Красимир Балъков, а с по 16 са Ивелин Попов, Тодор Диев и Асен Панчев.

Вчера Десподов изрази мнение, че националният отбор не трябва да се дели на клубни принадлежности, а да бъде обединен, независимо от това кой къде играе на клубно ниво.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес