Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Демонстрираш сериозни намерения - получаваш ЦСКА, разкри Тодоров

19 юни 2014, 10:03 часа • 9442 прочитания

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров даде интервю, в което коментира подробно обстановката в клуба. Той разкри, че ръководството е готово да се оттегли при определени условия, пише вестник "Тема Спорт”.

"Ако има някой по-добър от нас - нека заповяда. Веднага съм готов да му предоставя поста си. Ние искаме единствено ЦСКА да го има и затова го спасихме миналото лято. В сравнение с тогава финансовото състояние е много по-добро. Изчистихме заплатите на футболистите благодарение на акционерите, а не само на господин Манджуков. И това не е единичен акт от тяхна страна. Предстои ни ново плащане и ситуацията е много сложна. Погасяваме и задълженията, касаещи мониторинга, наложен ни от УЕФА. Не искам да се ангажирам с конкретни цифри", каза Тодоров.

"Откакто поехме властта от 'Титан", двама души не спират да работят срещу ЦСКА. Постоянно сипят помия и правят интриги. Тези хора са представлявали клуба и са загубили дела за милиони. Няма да им казвам имената. Те са в основата на бягството на Гъргоров и Менди. Всичко бе страшно подмолно и некоректно. От една страна е по-добре, че ни напуснаха в този момент, а не по време на сезона. Няма да има още избягали. Говорих със старши треньора Стойчо Младенов и мисля, че ситуацията се поуспокои", добави изпълнителният директор.

"Ще сезираме ФИФА по случая с Джаксън Менди. Навсякъде по света има забавяния. Представяте ли си какво щеше да стане, ако всеки футболист разтрогваше договора си и подписваше с друг клуб, когато има забавяне от един ден!? Не е етично и от страна на конкурентите ни да му мътят главата и да преговарят с него зад гърба ни", каза още Тодоров.

"Сътресенията в отбора и постоянните клевети срещу нас навредиха и на преговорите с двама потенциални инвеститори. Нещата не са пропаднали окончателно, но в подобна ситуация разговорите стават още по-тежки. Господин Томов е готов да предостави собствеността на всеки, който демонстрира сериозни намерения. Няма да е проблем да се споразумеем за условията. Пред медиите желаещите да вземат ЦСКА са много, но реално никой не е изявил желание. Имаме известни разминавания с "ЦСКА Завинаги" относно обезпечаването на инвестициите им с акции. От сдружението настояват да им бъдат предоставени ценни книжа, но и да получават наема от игрищата. Няма как да стане", допълни Александър Тодоров.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес