Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дават 10% от акциите на Левски на Мъри, ако Сираков депозира своите 86% в клуба

10 април 2023, 15:11 часа • 1803 прочитания

Вторият по големина акционер в Левски - Тръст "Синя България", обяви готовност да прехвърли своя дял от 10% от капитала на клуба на Станимир Стоилов. От Тръста са готови да направят това в случай, че мажоритарният собственик Наско Сираков депозира своите 86,6% акции в клуба.

От Тръст "Синя България" смятат, че това е "най-мъдрият вариант" в настоящата ситуация в Левски. Ръководството на Управителния съвет заяви, че счита Станимир Стоилов за "безспорен пазител на левскарството" и като фигурата с "най-голямо доверие в левскарската общност".

Ето какво написаха от Тръст "Синя България":

"След допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителния съвет на организацията взе решение да предложи прехвърлянето на своя дял от 10% от капитала на ПФК "Левски" АД на Станимир Стоилов, при условие, че мажоритарният акционер Наско Сираков депозира своите 86.6% в клуба.

Предложение за подобен ход бе направено спонтанно от фенове към Мъри на последната тренировка преди мача с Локомотив София.

След като това предложение достигна до нас, решихме, че то е най-мъдрия вариант в настоящата ситуация. Считаме, че Станимир Стоилов е безспорният пазител на левскарството и като фигурата, ползваща се с най-голямо доверие в левскарската общност, е редно да се сдобие с механизъм, който да му позволи да изгради работеща управленска структура в ПФК “Левски” спрямо своята визия за развитието на клуба."

ОЩЕ: Мъри - облян от всенародната любов, Сираков властва недосегаем на трона

Уважаеми левскари, След допитване, проведено сред членовете на Тръст "Синя България", Управителния съвет на...

Публикувахте от Синя България в Понеделник, 10 април 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес