Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА трябва да плати огромна неустойка, за да разтрогне със скъпоплатен играч

07 юни 2024, 10:04 часа • 5906 прочитания

Ръководството на ЦСКА иска да разтрогне с един от най-скъпоплатените си футболисти Амос Юга, твърди "Мач Телеграф". За целта обаче клубът ще трябва да плати огромна неустойка, тъй като подписа нов договор с играча само преди месец и половина.

ЦСКА иска да разтрогне с Амос Юга

"Червеното" ръководство започва тежки преговори с Юга, за да се опита да го убеди да си тръгне от клуба. Футболистът взима една от най-високите заплати на стадион "Българска армия", но не попада в плановете на новия треньор Томислав Стипич.

ОЩЕ: ЦСКА маха каре защитници

Амос Юга

"Червените" дадоха нов договор на Юга до 2026-а

Договорът на Юга е до лятото на 2026 година, което значително затруднява разтрогването на контракта. ЦСКА може да се надява, че някой клуб ще поиска да купи Амос Юга, но на този етап не изглежда да има заявен интерес към футболиста.

По-рано се появиха информации, че датският Брьондби иска Амос Юга - новина, която бе приета с радост от феновете на "червените". 31-годишният Юга пристигна в ЦСКА през 2020 година, като до момента има 147 мача с червената фланелка.

Междувременно на "Армията" започнаха да обявяват първите ръководни промени в клуба, като бе назначен и ключов кадър, какъвто липсваше в последните години. За технически директор пък бе назначен Михаил Александров.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес