Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА се мести на Националния стадион от пролетта?

06 октомври 2023, 10:48 часа • 1621 прочитания

ЦСКА може да се премести на Националния стадион „Васил Левски“ за пролетния дял от шампионата. Това разкриха колегите от „Тема спорт“. Както е известно, вчера „червените“ се похвалиха, че са получили разрешително за реконструкция на „Българска армия“. Очаква се конкретни действия по ремонта на съоръжението да бъдат предприети по време на зимната пауза, но има възможност това да се случи и по-рано.

Програмата на ЦСКА

До края на есенния полусезон момчетата на Нестор Ел Маестро имат домакинства в Първа лига на Арда Кърджали, Хебър Пазарджик, Етър Велико Търново и Лудогорец. Освен това „армейците“ най-вероятно ще имат и двубой у дома от 1/8-финалите на турнира за Купата на България, след като на 1/16-финалите тимът се изправя срещу Черноморец Балчик.

Стадион Българска армия

Дербито с Лудогорец пък е насрочено за уикенда 9-10 декември и може да се окаже последния мач на ЦСКА на „Армията“ след получаването на така чаканото разрешително за строеж.

ЦСКА отдавна заяви Националния стадион

Ако всичко се движи по план, ЦСКА ще домакинства на Националния стадион през пролетта, след като ръководството заяви съоръжението още преди старта на настоящата кампания. Събарянето на „Българска армия“ пък ще отнеме няколко месеца, а след това ще започнат дейности по изграждането на новото съоръжение. То трябва да отнеме около 18 месеца, което означава, че до есента на 2025 година новата „Армия“ трябва да бъде готова.

Вчера пък главният съдия на предстоящото дерби между ЦСКА и Левски даде изненадваща пресконференция.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес