Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА се доближава до строежа на „Армията“, получи важни одобрения

26 юли 2023, 11:04 часа • 1402 прочитания

ЦСКА направи поредната важна стъпка към получаването на разрешително за строеж на стадион „Българска армия“. Колегите от „Тема спорт“ съобщиха, че визата за проектиране и самият проект на клуба за новото съоръжение са били одобрени от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН), както и от Министерството на културата.

ЦСКА взе две важни становища

Двете становища бяха от изключителна важност за стартирането на реконструкцията на „Армията“, тъй като стадионът се намира в Борисовата градина, която е паметник на градинското и парково изкуство. Преди време ръководството на ЦСКА представи своя проект пред НИНКН, но тогава от института върнаха визата, тъй като имаха десет забележки. Сега те са изчистени и „червените“ са получили одобрение.

Стадион Българска армия

ЦСКА чака още два отговора 

Сега ЦСКА чака отговори от Министерството на околната среда, както и от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ). Те ще трябва да преценят дали ще бъде необходима и оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС). Очаква се „червените“ да получат разрешително за строеж към края на годината, а в началото на следващата да започне и работата по стадион „Българска армия“.

Вчера пък ЦСКА призова феновете за мощна подкрепа в предстоящия мач със Сепси.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Европа чука на вратата, а ЦСКА, Левски и останалите още не са готови.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес