Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА остана без шансове в Европа

26 ноември 2020, 22:22 часа • 4824 прочитания

Българският гранд ЦСКА се очертава скоро да се сбогува и официално с Лига Европа, след като последният шанс на тима да се намеси в борбата за първите две месеца изглежда се изпари под мъглата в София. В домакинството на Йънг Бойс "червените" изиграха далеч по-добра среща в сравнение с гостуването в Швейцария, но отново загубиха с 0:1 от "жълто-черните". 

Единственото попадение в мача падна в 34', когато Нсаме се възползва от нова грешка на Матей, проби в наказателното поле и от малък ъгъл успя да се разпише след неубедителна намеса на Бусато - 0:1. 

Мачът беше белязан от ужасяваща мъгла, която попречи и на двата отбора да покажат на какво са способни. ЦСКА имаше по едно добро положение през двете полувремена, но играта в атака в новата схема с 3-ма защитници на Акрапович определено не се получи. Йънг Бойс пък методично затвори мача и, въпреки че изпусна няколко шанса през вторите 45 минути, швейцарската селекция взе своето в София. 

След 90-те минути на "Васил Левски" ЦСКА остава без гол и само с 1 точка, извоювана на "Олимпико" срещу Рома. Отборът все още има шанс да се класира, но се нуждае от 3 поредни загуби на "вълците", както и от победи именно над Рома и над Клуж в Румъния. Рома и Йънг Бойс са с по 7 точки, но швейцарците не могат да бъдат изместени от ЦСКА заради резултатите в преките двубои. 

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес