Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА обяви състоянието на Бусато - вратарят ще пропусне дербито с Лудогорец и още куп мачове

25 октомври 2024, 14:59 часа • 419 прочитания

Българският гранд ЦСКА обяви състоянието на титулярния си страж Густаво Бусато, който получи тежък удар в главата по време на последния мач срещу Ботев Враца. Вратарят бе изнесен на носилка, а сега "червените" съобщиха, че той е с комоцио и фрактура на носа.

Густаво Бусато аут за повече от месец

За Бусато предстоят още изследвания, а вероятно ще се подложи и на хирургическа интервенция. От "Армията" съобщават, че по предварителни прогнози неговото възстановяване ще отнеме повече от месец. Това означава, че той вероятно ще пропусне всички мачове до края на полусезона, включително и дербито с Лудогорец.

Густаво Бусато

Пинто и Локило влизат в лазарета, Браян Кордоба се завърна към тренировки с отбора

В мача с Ботев Враца травми получиха още двама футболисти - Мика Пинто и Джейсън Локило, които са с мускулни проблеми. Те също ще преминат допълнителни прегледи, за да се прецени дали ще са в състояние да бъдат включени в групата за предстоящия двубой с Добруджа за Купата на България.

Иначе към тренировки с отбора се завърна Браян Кордоба, който отсъстваше през последните 2 седмици заради контузия. Не е ясно обаче дали той ще е готов за мача с Добруджа във вторник. Аарон Исека също продължава възстановяването си и ще пропусне следващите мачове на отбора.

КОМЕНТАР: Българският футбол е все така мъртъв, но да живеят феновете!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес