Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА на крачка от грандиозен трансфер, взима оценен на 4 млн. евро без пари

07 юли 2023, 12:46 часа • 4922 прочитания

ЦСКА е на крачка от финализирането на грандиозен трансфер. Става въпрос за привличането на национала на Гвинея Франсоа Камано, който е оценен на 4 милиона евро. Това съобщиха медиите в родината на офанзивния футболист, цитирани от колегите от „24 часа“. Сериозен интерес към лявото крило има и от страна на турския Коняспор.

Кариерата на Камано

Франсоа Камано е на 27 години и започва кариерата си в гвинейския ФК Сателит. След това той преминава в Бастия, където първо защитава цветовете на втория тим, а после и на представителния. През лятото на 2016-та крилото е продаден на Бордо срещу 2,5 милиона евро. Той остава четири сезона при „жирондинците“ преди да бъде трансфериран в Локомотив Москва срещу 5,5 млн. евро.

Офанзивният футболист играе три години за Локомотив, но през лятото договорът му изтече и той отказа да го поднови. За московчани той има 91 мача на сметката си, в които е реализирал 18 попадения и е направил шест асистенции. Камано има и 40 мача за националния отбор на Гвинея, в които е вкарал 8 гола.

Франсоа Камано Патсон Дака

ЦСКА му предлага огромна заплата

Ръководството на ЦСКА иска да се възползва от факта, че Камано е свободен агент и да го привлече без пари. „Червените“ обаче ще трябва да преборят конкуренцията за подписа му и поради тази причина шефовете обмислят варианта да му предложат доста висока за родните стандарти заплата, за да го склонят да подпише с клуба.

През това лято „армейците“ стягат ударна селекция, с която да опитат да свалят Лудогорец от върха. ЦСКА вече взе вратаря Марин Орлинов, защитниците Сейни Санянг и Браян Кордоба, както и нападателите Матиас Фаетон и Майкъл Естрада.

Днес пък се заговори, че катарски клуб е готов да извади милиони за голмайстора на ЦСКА.

ОЩЕ: ВАР-ът на Acutalno: ЦСКА гърми, Левски спи.

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес