Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Член на УС на Тръст "Синя България": Мъри взе доста крайно решение, в неточен момент

12 април 2023, 22:02 часа • 5090 прочитания

Членът на Управителния съвет на Тръст "Синя България" Георги Димитров зае балансирана позиция в конфликта между собственика на Левски Наско Сираков и вече бившия треньор на "сините" Станимир Стоилов. Димитров, който е член и на сдружението "Левски на левскарите", смята, че Мъри е взел "доста крайно" решение, дошло в неточен момент.

Стоилов хвърли оставка в края на миналата седмица, оставяйки Левски без треньор точно преди дербито срещу ЦСКА на 17 април. Димитров разбира мотивите за решението на Стоилов, което е "истинско и откровено", но все пак смята, че не е дошло в подходящ момент предвид наближаващото дерби с ЦСКА, както и мачовете от заключителната фаза от сезона. 

"Станимир Стоилов доста точно го заяви. Според него има вмешателство на спонсора в управлението на Левски. Това го е притеснило, този модел на управление на клуба. Личното ми мнение е, че той наистина е треньор, отговаря за спортно-техническата част, но той може да изказва мнение и за управлението на клуба."

"Неговото мнение е споделено и на мажоритарния собственик. Има някакво несходство и затова си подава оставката. Доста крайно и в неточен момент решение, но истинско и откровено. Прави го, защото не иска да бъде част от такъв модел на управление", заяви Димитров в предаването "Домът на футбола", цитиран от Sportlive.bg.

В същото време сдружението, в което членува Димитров - "Левски на левскарите", избухна срещу Наско Сираков с остра декларация.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес