Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чичарито учи на футбол български таланти

31 януари 2014, 18:04 часа • 37884 прочитания

Футболната мечта на много български деца вече е само на един клик разстояние. Да се срещнеш, да докоснеш и да получиш съвет от любимия си футболист в Манчестър Юнайтед днес не е цветен сън за малките таланти, които са решили да тръгнат по стъпките на големите звезди от зеления терен.

Щастието да изживеят мечтата си се усмихна на четирима български тийнейджъри, които бяха част от "Червените дяволи" и получиха най-важните съвети за футболната си кариера лично от звездата на Юнайтед Хавиер Ернандес-Чичарито. Наследниците на Стоичков и Пенев получиха шанс да тренират в училището на Манчестър Юнайтед, благодарение на компанията Summerly International Learning, която е партньор на школата за талантливи деца на "Червените дяволи". Гледайте видео с две от момчетата, споделящи емоциите в Манчестър Юнайтед Футболни Училища.

Стефан Цветанов (на 15 години) и Александър Кючуков (14) са две от момчетата, които тренираха в Манчестър Юнайтед и изучаваха английски език. Двамата получиха съвети от Чичарито за бъдещата им футболна кариера, а големият подарък за вложените усилия беше присъствието на „Олд Трафорд“ за градското супердерби на "Червените дяволи" с Манчестър Сити. 

"От всичко в Англия най-много ме впечатли срещата с Хавиер Ернандес-Чичарито, призна развълнуваният деветокласник Стефан от Плевен. - Чувството беше наистина невероятно! Да чуеш една звезда как разсъждава, как говори... Наистина беше изключително преживяване! Базата беше много добра във всяко отношение. Бяхме около 100 деца от различни държави - от Япония, Китай, най-много от Мексико, Исландия, Франция... Имам много приятели и с повечето от тях все още комуникирам чрез социалните медии. Обмислям да отида втори път лятото за около две седмици".

Година по-малкият Александър Кючуков пък е напълно отдаден на играта. Въпреки че е голям фен на Барселона, а Неймар Джуниор му е абсолютен любимец, талантът не може да скрие огромното си вълнение от преживяването в школата на "Червените дяволи".

"С Манчестър Юнайтед играхме контрола срещу Фулъм. Спечелихме с 5:0 и аз вкарах два от головете, разказа 14-годишният талант. - А срещата с Чичарито беше страхотна! Разказа ни как е станал футболист и какво трябва да правим ние, за да сме като него. Там забелязах, че наблягат повече на индивидуалните качества на всеки футболист. Ходихме и на дербито Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити. Голямо зрелище! Въпреки че „гражданите“ спечелиха, емоциите бяха страхотни! Имаше състезание, в което трябва да покажеш индивидуални качества, и аз завърших втори. Този, който го спечели, беше адски добър. А аз отидох малко неподготвен, дори без бутонки".

Само след три дни – на 4 февруари България ще стане свидетел на уникално събитие - в страната ни ще гостуват мениджърите на инициативата "Манчестър Юнайтед Футболни Училища". У нас пристига един от основните отговорници на проекта - Тони Райт, мениджър на "Манчестър Юнайтед Футболни училища". Официалното представяне на проекта от британските гости ще се състои от 18:30 часа в зала "София" на Grand Hotel Sofia на улица "Гурко" №1 в столицата. Входът за желаещите да се запознаят отблизо с проекта е свободен, трябва само да се регистрирате. Ако имате желание да се докоснете до Манчестър Юнайтед, направете го тук!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес