Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Враца и "виновникът" Кондраков поднесоха извинения на контузения Бусато

25 октомври 2024, 17:52 часа • 407 прочитания

Победата на ЦСКА над Спартак Варна с 2:0 в сряда бе помрачена от трите принудителни смени, които Александър Томаш трябваше да направи заради контузии. Най-тежко пострада стражът на "червените" Густаво Бусато, който бе заменен в 7-мата минута, след като получи тежък удар в главата при единоборство с Даниил Кондраков и бе изнесен на носилка. Днес стана ясно, че бразилецът е с комоцио и фрактура на носа. Предстоят още изследвания, но се очаква Бусато да се подложи и на хирургическа интервенция. От ЦСКА съобщиха, че неговото възстановяване ще отнеме повече от месец.

Ботев Враца и Кондраков се извиниха на Густаво Бусато

В резултат на изявлението на "червените" от Ботев Враца публикуваха официално извинение от името на клуба и Даниил Кондраков. Ето какво написаха врачани:

"От името на ръководството на ПФК "Ботев Враца" и от името на Даниил Кондраков, бихме искали да изразим нашите най-искрени извинения за инцидента, при който Густаво Бусато претърпя контузия по време на последния ни мач с ПФК "ЦСКА" София.

Искрено неприятно ни е, че нашият играч, макар и без умисъл, се оказа причина за това. За нас футболът е преди всичко спорт на чест и взаимно уважение, и бихме искали да уверим всички, че подобни ситуации никога не са част от намеренията на нашите играчи. Още веднъж, поднасяме нашите извинения и пожелания за скорошно възстановяване на Густаво Бусато."

ОЩЕ: Томаш: ЦСКА има най-добрите футболисти в България!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес