Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божинов призова за обединение в Левски: Сираков и Стоилов са легенди

08 април 2023, 19:34 часа • 2054 прочитания

Един от любимците на "синята" публика Валери Божинов коментира недоразуменията по високите етажи на властта в Левски след проведеното Общо събрание на клуба миналия четвъртък (6 април). Бившият нападател на Манчестър Сити и Фиорентина призова за обединение. Той посочи, че мажоритарният собственик Наско Сираков, както и наставникът Станимир Стоилов са легенди.

По-рано днес: “Левски на левскарите” към Сираков: Синята лавина Ви застига, може би не е късно за покаяние

"Аз винаги съм бил на мнение, че в Левски трябва всички да са обединени. Винаги съм бил на мнение, че и в България всички трябва да бъдем обединени. Само тогава сме силни. Винаги съм искал най-доброто за отбора си и за страната си. Когато има разделения, няма и успехи, просто нещата не се получават", сподели Божинов за "Мач Телеграф".

Сираков Стоилов

Станимир Стоилов, и Наско Сираков са много големи легенди. Това са хора, които са постигнали много и са направили много за Левски. Това, което се случва със сигурност на никого, който обича клуба, не му е приятно. Сигурен съм, че двамата могат и трябва да направят така, че Левски да се върне там, където му е мястото. Да бъде шампион да играе в Европа и да преследва класиране в Шампионска лига. Да продава и купува футболисти и да развива млади таланти. Да направят един модел, който да бъде за пример на всички отбори в България. Всички искаме обединен Левски", заяви Валери.

ОЩЕ: Мощна подкрепа за Мъри на "Герена", момиченце трогна Стоилов (ВИДЕО)

"Искам да има силен Левски и ЦСКА, които да са конкурент на хегемона Лудогорец. Без силен Левски и ЦСКА няма как да има прогрес в нашето първенство. Аз съм против всичко това, което се случва в момента. Моето мислене и виждане е съвсем различно. Минал съм и съм израснал в много големи отбори. Това разединение не е нормално и удря по реномето на Левски", добави нападателят.

В заключителните си отговори от интервюто той определи публиките на Левски и ЦСКА като огромни и заяви, че е голям длъжник на "сините" привърженици. "Всеки си мисли, че вижда и разбира нещата, но когато става въпрос за Левски трябва всеки от нас, хората, които обичаме отбора, да направи компромис. Тук става въпрос за Отбора на народа!”, категоричен е Валери Божинов.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес