Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф на Пирин: Клубът се превръща в „бомба със закъснител“, може да се стигне до фалит

23 октомври 2023, 17:38 часа • 1501 прочитания

Бившият президент на Пирин Благоевград Станислав Манолев сподели много тревожни факти за състоянието, в което се намират „орлетата“. По думите му клубът се превръща в „бомба със закъснител“ и много скоро може да се стигне до фалит на 100-годишния отбор. Според бившия национал всичко това е плод на „некомпетентно управление и грешна политика“.

„Некомпетентно управление и грешна политика“

„Искам да кажа нещо важно, защото в Благоевград се мълчи по темата. Напоследък случващото се в моя роден Пирин е обгърнато в мъгла и недомлъвки. Отборът се превръща в бомба със закъснител за бъдещото ново управление. И това е резултат от некомпетентното управление на клуба, от грешната политика на ръководството“.

Станислав Манолев

Дълговете на Пирин

„Говори се усилено за дългове към НАП в размер на над 230 000 лева. Не е тайна и задължение към компания за дистрибуция на спортна екипировка от 65 000 лева. Дължат се и десетки хиляди лева на мобилен оператор. Не на последно място - налице са десетки хиляди левове задължения към персонала - футболисти, треньори и администрация. Дългове има и към полицията, които продължават да се трупат. Новият автобус е запориран от НАП и има изпълнително дело“.

Пирин Благоевград

„Рано или късно въпросните дългове ще трябва да се изчистят. Проблемът е, че Пирин се намира в дългова спирала, от която все по-трудно ще се измъкне. Най-лошите прогнози са, че съвсем скоро може да "завалят" съдебни искове и дела. Всеки месец само осигуровките са около 60 000 лева. Това означава, че клубният месечен разход - само за заплати, осигуровки и данъци, гони внушителната цифра от 200 000 лева, което е напълно неприемливо при трудностите да се осигури необходимото финансиране“.

Вариантът „фалит“

„Така се трупат нови и нови дългове към доставчици, не се плащат елементарни сметки. Всичко това е резултат от аматьорския начин на управление. И може да се стигне до най-лошото - фалит на нашия любим 100-годишен клуб“, каза бившият национал на България пред колегите от "Спортал".

В последния кръг на Първа лига Пирин загуби от ЦСКА

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес