Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш национал за новия треньор на ЦСКА: Иска да играе смел и офанзивен футбол

05 юни 2024, 17:39 часа • 1695 прочитания

Бившият национал на България Едисон Йорданов даде своето мнение за новия треньор на ЦСКА Томислав Стипич. Двамата са работили заедно в немския Щутгарт Кикерс през сезон 2015/16. Според състезателя на белгийския Вестерло хърватинът с германски паспорт е емоционален и иска да играе смел и офанзивен футбол.

"Много емоционален": Какъв е новият треньор на ЦСКА?

„Минаха много години от времето, в което работихме заедно. Вероятно той се е развил, както и аз за тези 8-9 години. Той е много емоционален треньор, който иска да играе смел и офанзивен футбол. В Щутгарт Кикерс ни взе, когато бяхме последни, нищо не ставаше както трябва. С него играхме добре", заяви Йорданов в интервю за dsport.

ОЩЕ: Новият треньор на ЦСКА: Имам балкански хардуер, но германски софтуер (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Стипич е близо до играчите, но иска и дисциплина

"Губихме, защото имаше малшанс, а и бяхме изостанали с точките, но той работеше добре. С емоция, с раздаване, иска да играем футбол, да се забавляваме с топката. Комуникира добре с играчите, ще бъде интересно в ЦСКА. Той обича да е близо до играчите, обаче иска и дисциплина. Ще ти каже, ако играеш лошо и ще ти каже как да го правиш по-добре“, допълни той.

Може ли Едисон Йорданов да заиграе в ЦСКА?

Йорданов коментира и възможността Стипич да го привлече в ЦСКА. „Не знам, ще видим, не съм мислил по този въпрос. Да, ние се познаваме. При него обаче аз играх на друга позиция. Тогава играх офанзивен халф, сега съм десен бек. Моята кариера и това как играя, много се промени. Той ме познава като човек и манталитет, уважава ме“, заяви футболистът.

ВИЖТЕ: На български: Новият треньор на ЦСКА се обърна към "червената" общност (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес