Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Бих сложил Мъри за президент на БФС, а Кокала - за национален селекционер"

16 септември 2023, 15:00 часа • 6167 прочитания

Бившият национал и бивш директор в ЦСКА - Георги Илиев – Майкъла, изрази любопитно мнение относно това кой трябва да бъде президент на Българския футболен съюз и селекционер на националния отбор. Той предложи Станимир Стоилов за президент, а Емил Велев - за треньор.

Мъри Стоилов за президент на БФС?

Според Майкъла няма голямо значение кой е президент на БФС, а по-големият проблем на българския футбол е, че детско-юношеските школи не функционират. Що се отнася до поста национален селекционер, Георги Илиев вярва, че Емил Велев е "най-добрият от всички".

ОЩЕ: "Левски на Костов играе в пъти по-добре от Левски на Мъри"

Станимир Стоилов

Според Майкъла няма значение кой е начело на БФС

"Защо не ме питат за президент на БФС кой да стане? Едни казват Боби Михайлов, а други – Димитър Бербатов. Аз пък ще сложа Станимир Стоилов. Бих сложил Мъри Стоилов или Цецо Йончев, примерно. Мога да сложа всеки, за да харчи 10 млн. евро. Никакво значение няма. При този начин на работа в детско-юношеските школи е така", коментира Майкъла пред Sportlive.bg.

Емил Велев - най-добрият треньор на националите?

Мисля, че най-добрият треньор на националния отбор ще е Кокала. Да сложат Емил Велев за селекционер. Много сериозно го казвам. Кокала е най-добрият от всички. Колкото и да не го обичам, защото е левскар, но не мога да отрека, че е добър работник. Ще свърши много по-добра работа с много по-малко пари. Няма да харчим доста средства", добави още той.

Четете цялото интервю на Георги Илиев – Майкъла пред Sportlive.bg в линка!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес