Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС решава бъдещето на Кръстаич след 2-3 дни

18 октомври 2023, 11:01 часа • 811 прочитания

Ръководството на Българския футболен съюз ще вземе решение за бъдещето на националния селекционер Младен Кръстаич след два-три дни, когато е Изпълкомът на централата. Това разкри вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов. Бившият нападател говори пред колегите от БНТ и сподели, че явно само с млади футболисти трудно ще бъдат постигнати целите поставени пред националния отбор.

Костадинов бе категоричен, че не само Младен Кръстаич е виновен за ситуацията, в която се намира представителния тим. Той също така сподели, че в последните няколко мача сърбинът е направил доста ротации и това се е отразило негативно на представянето на отбора.

„Само с млади футболисти не става“

Национален отбор по футбол на България

„Дали само той е виновен, не е точно така, комплексни са причините. Последните 4-5 мача имаше голяма ротация на футболистите и това повлия за негативните резултатите. Неговата цел беше да подмлади отбора, имаше куража да го направи, но в крайна сметка само с млади футболисти не става“.

„Следващият треньор, ако има такъв, трябва да продължи подмладяването, защото в този отбор има много качествени млади футболисти и да направи така, че отборът да играе добър футбол и да побеждава“, заяви Емил Костадинов.

След загубата от Албания Кръстаич отказа да коментира дали ще си подаде оставката.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Втората цедка на Кръстаич и БФС

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес