Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС организира голямо тържество за стогодишнината и работи по реновиране на бази (ВИДЕО)

11 септември 2024, 17:35 часа • 407 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов обяви, че президентите на Световната федерация (ФИФА) и на Европейската асоциация (УЕФА) - Джани Инфантино и Александър Чеферин, ще бъдат специални гости на тържеството по случай стогодишнината от създаването на родната федерация.

Инфантино и Чеферин идват в България за 100 години БФС

В същото време от централата съобщиха, че са в комуникация с 40 общини във връзка с възможна реновация на футболни стадиони. Става дума за европейска програма, която е в действие между 2021 и 2027 г. Това заяви новият изпълнителен директор на централата Андрей Петров.

ВАР-ът на Actualno

БФС иска да реновира бази

"Това на ниво Европейски съюз и национално съфинансиране, обхваща 40 общини. Говорим за интегрирано развитие на общините, над милиард евро, парите са сериозни. В комуникация сме с тези 40 общини и сме в комуникация за реновация на съществуващи футболни съоръжения и бази", каза Петров.

"Ние вече сме в подготовка за отбелязването на 100-годишната на БФС. Смятам, че това е задължително, защото БФС на 100 години е много сериозна годишнина. Празненството ще се състои на 2 декември в хотел "Милениум". Поканени са президентите на УЕФА и на ФИФА, както и лидерите на 52-те футболни федерации от Европа“, разкри Георги Иванов.

ОЩЕ: БФС ще инициира разговор с държавата за нов национален стадион

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес