Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Берое взима испански халф с близо 150 мача в Ла Лига?

19 май 2024, 14:38 часа • 1374 прочитания

Берое е напът да осъществи силен входящ трансфер за новата кампания в Първа лига. Заралии искат да привлекат испански халф с близо 150 мача в Ла Лига. Става въпрос за бившия футболист на Алавес и Жирона Пере Понс. Това съобщиха колегите от „Мач Телеграф“.

Берое е много близо до привличането на Пере Понс

Според информациите шефовете на Берое са в много напреднали преговори с 31-годишния полузащитник и няма да е изненада, ако той акостира в Стара Загора през лятото. В момента Пере Понс защитава цветовете на кипърския АЕК Ларнака. Той има договор с клуба до края на сезона и засега няма изгледи, че ще получи предложение за нов контракт.

Пере Понс Урош Рачич Алавес Валенсия

Пере Понс игра в Ла Лига с Жирона и Алавес

Пере Понс е юноша на Жирона като минава през всички формации в клуба преди да дебютира за първия отбор. След това е даден под наем за един сезон на Олот, а през лятото на 2019-та е продаден на Алавес за 2 милиона евро. В края на август 2022-ра преминава в АЕК Ларнака като свободен агент. Общо Пере Понс има 144 мача на сметката си в Ла Лига. В тях той се е отчел с пет попадения и шест асистенции. Халфът е оценен на 1 милион евро.

Онзи ден пък Берое удари Хебър и застраши оставането на пазарджиклии в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес