Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов: Не се виждам вицепрезидент на някой от другите кандидати за БФС

22 януари 2024, 12:13 часа • 4000 прочитания

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов обяви, че не се вижда като вицепрезидент на някой от останалите кандидати за президент на футболната централа. Сред кандидатите е и бившият член на екипа на Бербатов - Георги Градев. Бившият нападател разясни и защо се е стигнало до раздяла с адвоката по спортно право, който влезе и в управлението на новата федерация по шахмат.

Защо Георги Градев напусна екипа на Бербатов?

"Нищо не се е случило. Човек в някакъв момент се разделя с хората, с които е работил. В тази ситуация Георги реши, доколкото на нас и целия екип ни беше ясно, че иска да се занимава с шах, както и постигна успехи там, където беше отишъл, но впоследствие явно е размислил и иска да тръгне, да премери сили за Българския футболен съюз да бъде президент", обясни Бербатов в ефира на БНТ.

Бербатов призова за честна битка за БФС

"Няма проблеми. Добре дошли. Нека направим една честна надпревара. Това обаче, което не ми харесва, е да се говори и да се започне да се нападат хора от моя екип, защото по някакъв начин това рефлектира върху мен. Не ми харесва, аз съм човек, който е избрал хората от екипа да са около мен. Да, някои са там, други пак са си тръгнали.

ОЩЕ: На тайна среща: Боби Михайлов поставил ултиматум на Бербатов, за да напусне БФС (ВИДЕО)

Димитър Бербатов и Георги Градев

Има хора, за които вие не знаете, те са били част от екипа, пък са си тръгнали впоследствие. Не ми харесва така да се атакуват така членове на даден екип. Аз няма да си позволя да атакувам никой от екипа на никой от кандидат президентите, дори да знам някакви неща за тях. Така че не мисля, че това е спортсменски. Нека да се обединяваме и да гледаме в момента върхи общата цел и кауза, а тя е да има един прозрачен Конгрес.

Бербатов не се вижда като вицепрезидент

С цялото ми уважение към сегашните кандидат-президенти, не мисля, че се виждам да бъда вицепрезидент на някой от тях. Казах много пъти, че също мога да следвам, но трябва да е правилният човек. В същото време следвам моя екип, следвам хората, с които толкова години вървим заедно в тази битка. И Мартин. И Стилиян. И хората, които не се чуват толкова по медийното пространство. Аз ги следвам тях, както и те мен", добави още Бербатов.

ОЩЕ: Кандидат за президент на БФС коментира друг кандидат и посочи фаворита си, който дори не е кандидат

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес