Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов или Гонзо: Кого подкрепят феновете на Левски за президент на БФС?

12 март 2024, 17:52 часа • 10077 прочитания

На 15 март ще се проведе Конгресът на БФС, на който трябва да се избере новият президент на футболната централа. Двамата основни кандидати за поста са Димитър Бербатов и Георги Иванов – Гонзо. И ако за феновете на ЦСКА няма съмнение кого подкрепят, то за привържениците на Левски нещата стоят по различен начин.

Феновете на Левски искат Бербатов за президент на БФС

От клуба на Левски все още нямат официална позиция кого ще подкрепят. "Сините" не изпратиха свой представител на срещата с Димитър Бербатов със столичните клубове. На последния Конгрес мажоритарният собственик Наско Сираков породи полемики, давайки гласа на Левски за дългогодишния си приятел Борислав Михайлов.

фенове на Левски

Гонзо получава подкрепата на 33 % от левскарите

В най-голямата Фейсбук група на "сините" - "Фенове на ПФК ЛЕВСКИ СОФИЯ" (50,9 хил. членове), организираха анкета сред феновете за това кого харесват и биха подкрепили за президент на БФС. За близо денонощие анкетата събра близо 1300 гласа, като най-много гласове отидоха за Димитър Бербатов.

63 % от гласувалите в анкетата подкрепят Бербатов за президент на БФС. Други 33 % пък са изразили подкрепа към бившия футболист на "сините" Георги Иванов – Гонзо. Всички останали кандидати са с по 1 % или по-малко. Ето и резултатите от анкетата: 

Анкета Левски президент на БФС

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес