Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов гласува в Лондон и отсече: Надяваме се на едно по-добро бъдеще

02 април 2023, 21:16 часа • 1437 прочитания

Легендата на българския футбол Димитър Бербатов гласува на изборите за 49-ото Народно събрание от посолство ни в Лондон. Голмайсторът на Висшата лига за сезон 2010-2011 г. участва във форума Bulgaria Wants You, имащ за цел да мотивира сънародниците ни да се върнат и да работят в България. 

Бившият играч на Манчестър Юнайтед беше заедно с княз Кирил Сакскобургготски и актьора Димитър Маринов за началото на срещата. Бербатов коментира политическата обстановка у нас и разкри защо се е завърнал в родината си.

"Днес гласуваме, за да изпълним гражданския си дълг. Надявам се, всички ние, гражданите, се надяваме след толкова много избори, от страна на хората в политиката най-накрая да се стигне до разумно решение, което да е добре за България. За да може държавата да се стабилизира. Надяваме се на едно по-добро бъдеще", заяви той в интервю за 24 часа.

ОЩЕ: Венци Стефанов пак критикува: Бербатов да не се мисли за Дейвид Копърфийлд

Бербатов

"Изобщо не съжалявам. Винаги съм знаел, че ще се върна в България, за да дам обратно - на страната си, на младежта. Неслучайно от 15 г. имам фондация, която подкрепя талантливите деца. Битките са част от живота. Битки водим всички вие. Не трябва да ни плашат. Напротив - трябва да ни мотивират, да се хвърляме смело и да отстояваме принципите, за които се борим", отговори Димитър, попитан дали съжалява за връщането си в страната.

ОЩЕ: Димитър Бербатов: Искаме оставката на цялото ръководство на БФС

"Дори хората, живеещи в чужбина, решат да останат зад граница, те все пак представляват България, остават си българи. Навиците, които са придобили в България си остават - добри или лоши, надявам се повечето да са добри. А ако са научили хубави неща и решат да се върнат да ги приложат в България, това ще бъде хубаво за всички нас. Не мога да кажа на някого "Върни се" или "Остани". Всеки сам прави изборите си. Но е важно да изберем България, където и да сме", завърши Бербатов.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес