Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Везенков помогна на Сакраменто за победа над ЛеБрон и Лейкърс (ВИДЕО)

30 октомври 2023, 10:21 часа • 3661 прочитания

Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков помогна на Сакраменто Кингс да победи ЛеБрон Джеймс и Ел Ей Лейкърс със 132:127 след продължение у дома в мач от НБА. Българинът записа 18 минути в игра и 11 точки, добавяйки 4 борби, 1 асистенция и 1 чадър.

Везенков победи ЛеБрон в НБА

Везенков се изправи срещу един от най-добрите баскетболисти в историята ЛеБрон Джеймс, който отбеляза точно 20 години от дебюта си в НБА. Именно ЛеБрон успя да вкара двубоя в продължение, след като вкара кош 13 секунди преди края на редовното време.

Саша Везенков продължава да прогресира

В добавеното време на мача обаче Малик Монк от отбора на Кингс бе над всички, отбелязвайки 12 точки, за да донесе и втора победа за отбора от старта на кампанията. Везенков пък продължава да прогресира с представянето си, записвайки най-много минути от началото на сезона.

Везенков реализира четири стрелби от десет опита, включително 2/6 от тройката, като вкара и единственото си изпълнение от фал. Над всички за Кингс бе Де'Арън Фокс с 37 точки и 8 асистенции, Монк се включи с 22 точки от пейката, а Домантас Сабонис реализира редовния си дабъл-дабъл - 12 точки и 15 борби.

За Лейкърс Антъни Дейвис завърши с 30 точки и 16 борби, а Леброн Джеймс реализира 27 точки, 15 борби и 8 асистенции. За Сакраменто предстои гостуване на Голдън Стейт Уориърс в четвъртък сутринта (българско време).

Какво каза Везенков след мача срещу ЛеБрон и Лейкърс

"Още преди мача казах, че когато се прибера вкъщи и осъзная, че съм играл срещу ЛеБрон, това ще е малко като сън", каза Саша Везенков след мача. "Тук баскетболът е различен, скоростта е различна, трябва да се адаптирам и психически."

"Разбира се, ще има мачове, които няма да са толкова добри, но работя всеки ден, опитвам се да се уча от всички, всеки съвет от играчите и треньорите е много полезен. Искам да се адаптирам възможно най-бързо", добави още той.

ОЩЕ: Саша Везенков: Искам да печеля всеки ден и да се доказвам (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес