Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Трагедия! Държавата трябва да се стегне!": 3 основни клуба отказаха участие в елитния баскетбол (ВИДЕО)

16 октомври 2024, 20:32 часа • 624 прочитания

Треньорът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол 3х3 Иван Тилев гостува в Студио Спорт на Actualno.com, където коментира актуалните събития в родния баскетбол. Специалистът засегна темата с трите отказали се отбора от участие в елитното първенство - ЦСКА, Черноморец Бургас и Ямбол.

Ефектът от отказването на ЦСКА, Черноморец Бургас и Ямбол

"На баскетболната общественост това не влияе добре, разбира се. Три основни отбора да се откажат - това е трагедия. Особено ЦСКА - институция в спорта. Черноморец Бургас - носител на Купата, и се отказват. Там обаче има други проблеми", алармира Тилев.

ОЩЕ: "По-лесният път на България до олимпийски игри": Как се развива баскетбол 3х3 у нас? (ВИДЕО)

Иван Тилев

Ролята на държавата

"Знаете ситуацията в държавата. Несигурността в държавата не позволява да има пари и за спорт, а и към всички сектори. Ако не се стегне държавата, може да се въртим в затворен кръг още 30 години. Нашата рецепта е работа със сериозни хора, които искат да инвестират в спорта, въпреки че нямат възвращаемост към момента", каза още бившият състезател на Левски и ЦСКА.

Припомняме, че "армейците" най-рано решиха да нямат мъжки отбор поради липса на спонсор. Черноморец не успя да изпълни своите задължения в указания период до 30 септември в 17:00 часа и също отпадна от НБЛ. Ръководството на Ямбол пък излезе с позиция, в която обяви, че липсва зала, както и финансиране, което ги подтикна към участие във второто ниво на родния баскетбол.

ОЩЕ: Тити Папазов се завръща! Ще води Левски през новия сезон

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес