Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 7 мача аут: Везенков се завърна на паркета, Кингс се сринаха срещу слабак (ВИДЕО)

08 февруари 2024, 10:23 часа • 1311 прочитания

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс в двубоя срещу Детройт Пистънс от редовния сезон на НБА. Крилото пропусна последните седем двубоя на „кралете“ заради контузия в десния глезен.

Везенков се отчете с едва 3 точки

Везенков се възстанови от травмата, която го мъчеше през последните две седмици, като срещу Пистънс остана на паркета малко над 5 минути. Българското крило завърши срещата с актив от 3 точки и една борба. Любопитното е, че всички точки на Везенков дойдоха от линията за наказателен удар, след като той бе фаулиран от Алек Бъркс при опит за стрелба от тройката.

Детройт е най-слабият отбор в НБА този сезон

Сакраменто пък тотално се срина в мача срещу Детройт и отстъпи със 120:133. Двубоят бе доста оспорван, но в крайна сметка „буталата“ успяха да вземат победата.

Интересен факт е, че Детройт е отборът с най-слаби показатели в Националната баскетболна асоциация. Тимът е с актив от едва 7 победи и 43 поражения и заема последното място в Източната конференция. Сакраменто пък са седми на Запад с актив от 29 успеха и 21 загуби.

Преди дни пък стана ясно, че за първи път в историята на НБА мъж ще се изправи срещу жена в състезанието за тройки.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес