Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЛеБрон, Кевин Дюрант и Стеф Къри: САЩ стяга мощна селекция за Париж 2024

11 септември 2023, 20:38 часа • 1068 прочитания

Националният отбор на САЩ по баскетбол вероятно ще може да разчита на своите звезди за предстоящите през 2024 година Олимпийски игри в Париж. Лидерът във вечната класацията по отбелязани точки в Националната баскетболна асоциация (НБА) ЛеБрон Джеймс е приел присърце идеята да играе на турнира във френската столица.

ЛеБрон е поел голяма отговорност

Според източник, близък до тима, 38-годишната жива легенда се е нагърбила със задачата да привлече в състава всички най-големи имена. ЛеБрон вече е получил положителен отговор от крилото на Финикс Сънс Кевин Дюрант, играчите на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри и Дреймонд Грийн, крилото на Бостън Селтикс Джейсън Тейтъм, както и от съотборника си в Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис, съобщава специализираното издание The Athletic.

Кой още може да се състезава за САЩ в Париж

Гардовете Девин Букър (Финикс Сънс), Деймиън Лилард (Портланд Трейл Блейзърс), Де'Аарън Фокс (Сакраменто Кингс) и Кайри Ървинг (Далас Маверикс) също обмислят възможността да облекат екипа на САЩ догодина.

ОЩЕ: Пенсионира ли се Леброн Джеймс: Кралят със загадъчен отговор (ВИДЕО)

Ако всички те се съгласят, това автоматично ще запълни 10 от 12-те места в националния отбор, а американците определено ще бъдат с доста по-класна селекция от тази, която изпратиха на световното първенство, на което триумфира Германия. Баскетболистите на старши треньора Стийв Кър завършиха на четвърто място.

Успехите на ЛеБрон, Кевин Дюрант и Стеф Къри с националния отбор

С националния отбор на САЩ ЛеБрон Джеймс спечели олимпийската титла през 2008 година в Пекин и през 2012 година в Лондон. Дюрант също бе част от състава в британската столица, като той стана олимпийски шампион и на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и в Токио 2020. Къри пък никога не е играл на Олимпиада, но два пъти е ставал световен шампион - през 2010 и през 2014 година, като в първия случай в тима бе и Дюрант.

ОЩЕ: 323 дни до Париж 2024: Как Шарл Шампо стана първият български олимпиец

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес