Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вучич: Символите на опозицията са „курви и бесилки“

07 февруари 2019, 14:07 часа • 1644 прочитания

Сръбският президент Александър Вучич днес започва кампания под мотото „Бъдеще за Сърбия“, по време на която ще обиколи зялата страна с цел да запознае сърбите с по-нататъшните си планове и да чуе от тях забележките им и какво ги тревожи.

„Искам да разговарям с всички хора за това, което сме направили досега, да покажем резултатите и да дадем информация, но също така и да кажем какво ще правим в бъдеще“, каза Вучич пред ТВ Хепи.

Според него днес символ на неговата политика е бъдещето на Сърбия, фабриките и училищата, жилищата за младите хора, докато символ на опозицията са бесилките, защото те искат да спрат напредъка на страната.

Във връзка със съботния протест „Един от пет милиона“ в Белград, на който имаше трима носещи „бесилка“, за които каза, че са били арестувани и насърчавани от една политическа партия.

„Те искат политиката да се води с бесилки, тъй като по този начин спъват напредъка на Сърбия“, каза Вучич, допълвайки, че символите на политиката на опозицията са „курви и бесилки“.

Според сръбския президент в протестите в Сърбия участват малък брой хора, но е значителен броят на недоволните, който според него не се вижда на протестите.

„Ние, които сме на власт, не се обръщаме достатъчно към тях и предполагам, че е възможно да грешим.“

Вучич смята, че гражданите нямат пред себе си опозиция, на която да вярват и която е институционална.

„Няма да приема нито едно искане от [Драган] Джилас, а исканията на гражданите винаги ще ги чувам, това което можем да изпълним – ще изпълняваме, това, което не можем – ще го кажем“, подчерта Вучич.

Във връзка с искането на гражданите на протестите за честни избори Вучич изтъкна, че във всеки избирателен пункт в Белград е имало три пъти повече представители на опозицията, отколкото на властта.

В интервюто сръбският президент посочи, че поддръжката от гражданите става все по-силна въпреки „най-тежките атаки от различни страни“. Той допълни, че не е лесно да се издържа на външния натиск, който има голямо влияние върху Сърбия.

Според него от една страна отвън искат слаба Сърбия, да я принудят към решение с Косово, което няма да бъде компромисно, други не искат да се стигне до решение , а трети искат Балканите да бъдат полигон на конфликти.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес